Somegaala 2020 – Tutustu ehdokkaisiin

Somegaala 2020 – Tutustu ehdokkaisiin

Onko ehdokaslista täynnä ihan vieraita tyyppejä? Tänä vuonna ehdolla on poikkeuksellisen monipuolinen joukko erilaisia blogeja ja somevaikuttajia. Siksi kokosimme ehdokkaiden perustiedot yhteen paikkaan. Nimeä klikkaamalla pääset blogiin tai someen.

Vuoden paras hevosblogi

Tekstimuotoinen, perinteisellä alustalla toimiva hevosaiheinen blogi. Vuoden paras hevosblogi on pitänyt pintansa sosiaalisen median muutoksessa ja tuottaa säännöllisesti kiinnostavaa sisältöä seuraajilleen.

Kaktun talli

Luonnonmukaista ja hevosystävällistä arkea kahden hevosen kotipihatossa. Nuoren lämminverisen ja 9-vuotiaan suomenhevosen kanssa harrastetaan kuolaimetta ja mahdollisimman vähin varustein. Blogi on aloittanut 2019 ja vuoden aikana julkaistiin 28 postausta.

Hellä Kanelisilmä

Pilkullisen risteytysponin edesottamuksia ja omistajasiskosten ajatuksia poninomistamisesta. Nuoren ponin ensiaskeleita ratsuna. Asiapitoinen, visuaalinen ja hyväntuulinen blogi. Melko tuore tulokas – ensimmäinen postaus on julkaistu syyskuussa 2018. Viime vuonna julkaistiin 27 postausta.

Muuliprojekti

Muulinomistajan elämänläheinen tallipäiväkirja ja artikkelikokoelma. Kevyitä tarinoita arjesta Espanjasta tuodun pitkäkorvan kanssa sekä painavampaa muulifaktaa, koulutuksesta kustannuksiin. Blogi on aloittanut 2015 ja viime vuonna julkaistiin 106 postausta.

Pallurablogi

Rento yhdistelmä kolmekymppisen hevosenomistajan ajatuksia, talliniksejä ja nuoren suomenhevosen ratsukoulutusta. Blogi on melko tuore tulokas (vuodelta 2018) ja viime vuonna julkaistiin 79 postausta.

Ride love laugh

Tukholmalaisen Rositan treenianalyysejä sekä tunnelmia kameran takaa Suomen ja Ruotsin suurista ratsastuskilpailuista. Visuaalisessa blogissa nähdään mm. friisiläisratsuja. Rosita on monille tuttu englanninkielisen Instagram-tilin kautta. Blogi on aloittanut vuonna 2014. Viime vuonna julkaistiin 46 postausta.

MK Riding

Aikuisen poniratsastajan treenipäiväkirja – “Ei mitään sohvaperunoita, vaan suoritusponeja!”. Painavaa asiaa hevosenomistamisesta ja nuorten ponien kouluttamisesta. Blogi on aloittanut vuonna 2014. Viime vuonna julkaistiin 51 postausta.

Kavioliitossa 30v

Aikuisen esteratsastajan humoristisia kannanottoja ja elämänmakuisia treenielämyksiä. Kirjoittaja on median monitoimihenkilö Katja Ståhl. Kilpailun blogeista kaikkein tuotteliain. Vanhimmat julkaisut ovat vuodelta 2012.

Dancing on four legs

Aikuinen poniratsastaja ja kolme haflingeria. Päätähtenä oma projektihaflinger. Hyväntuulisen tavoitteellinen ja visuaalinen sekoitus treeniä ja hauskanpitoa. Blogi on aloittanut vuonna 2010. Viime vuonna julkaistiin 39 postausta.

Pieniä kavioita

Arkea seitsemän shetlanninponin ja yhden islanninhevosen kanssa. Blogissa seurataan persoonallisen ponilauman ja liikuttajaporukan touhuja lähes askel askeleelta. Erittäin perusteellinen ja visuaalinen blogi, joka on aloittanut vuonna 2013. Viime vuonna julkaistiin 50 postausta.

Riitta Reissaa

Riitan mukana maailmalle ! Hevoselämyksiä ratsastuskoulujen kaviouran ulkopolelta ja vinkkejä ratsastusmatkailuun. Riitta on reissannut yli 20 maassa ja on ratsastusmatkoja järjestävän HorseXploren Suomen edustaja. Kiinnostavia reissutarinoita kuvin ja videoin. Blogi on aloittanut 2017 ja viime vuonna julkaistiin 43 postausta.

Vuoden paras hevossome

Facebookissa, Instagramissa, YouTubessa tai missä tahansa muussa somekanavassa sijaitseva hevosaiheinen someprofiili. Vuoden paras hevossome tarjoaa seuraajilleen viihdyttävää ja visuaalista sisältöä.

@teamtiitola (Instagram)

Nuoren suomenhevosen, Liisan oman orin jälkeläisen, ensiaskeleita ratsuna. Runsaasti videoita, treenianalyysejä ja ajatuksia hevosen kehityksestä. Positiivinen ja mielenkiintoinen suomenhevostiimi.

@sporthobune (Instagram)

Kilpaileva esteratsukko, jonka vuotta varjostivat loukkaantumiset. Sairaslomalaisen virikkeellistäminen, liikunnan uudet muodot ja rento yhdessäolo nousivat vuoden mittaan kiinnostaviksi teemoiksi. Positiivinen, analyyttinen ja aktiivinen julkaisija.

@hellakanelisilma (Instagram)

Hellä Kanelisilmä -blogin Instagram-tili. Pilkullisen risteytysponin edesottamuksia ja omistajasiskosten ajatuksia poninomistamisesta. Nuoren ponin ensiaskeleita ratsuna. Visuaalinen ja hyväntuulinen julkaisija.

@projecthappyathlete (Instagram)

Eläintenkouluttaja-yrittäjä Nina Laiho puhuu pehmeämpien arvojen ja kestävämpien koulutusmetodien puolesta. Ninan voi henkilökohtaisten oppituntien lisäksi tavata erilaisissa eläinten hyvinvointia käsittelevissä tapahtumissa ja koulutuksissa.

@hattarakorvat (Instagram)

Viime vuonna tili seurasi parikymppisen harrasteponin monipuolista arkea. Aivan viime metreillä joukkoon liittyi myös nuorempi treeniponi. Visuaalinen profiili ja todellinen vuoden tulokas – ensimmäinen julkaisu on tehty helmikuussa 2019.

@pehmonalle (Instagram)

Elämänmakuista aktiiviarkea kahden ponin kanssa. Kesäisin ohjelmaan kuuluvat mm. hevosleirit. Marianna on yksi Suomen seuratuimmista hevostubettajista (MariannA) ja Nallen olet voinut tavata esimerkiksi Hevoset-messuilla. Visuaalinen ja aktiivinen julkaisija.

@russprinsessat (Instagram)

“Positiivisen vahvisteen kanssa kohti kuolaimettomuutta ja rentoutta.” Vauhdikasta ja monipuolista harrastamista kahden kotitallissa asuvan russponin kanssa. Aktiivinen ja hyväntuulinen julkaisija.

Riitta Reissaa (Facebook)

Riitan mukana maailmalle! Hevoselämyksiä ratsastuskoulujen kaviouran ulkopolelta ja vinkkejä ratsastusmatkailuun. Riitta on reissannut yli 20 maassa ja on ratsastusmatkoja järjestävän HorseXploren Suomen edustaja. Kiinnostavia reissutarinoita kuvin ja videoin.

@tuulifer (Instagram)

Arkea seitsemän shetlanninponin ja yhden islanninhevosen kanssa. Tilillä seurataan persoonallisen ponilauman ja liikuttajaporukan touhuja lähes askel askeleelta. Erittäin aktiivinen ja visuaalinen julkaisija.

@heppaterapiaa (Instagram)

Hevonen kuntouttajana. Kaksi aivoverenvuotoa saanut parikymppinen hevosenomistaja ja suomenhevosratsu. Avointa keskustelua aivovammasta ja sen vaikutuksista arkeen. Erittäin positiivinen ja aktiivinen julkaisija.

Vuoden edelläkävijä

Hevosbloggaaja tai somevaikuttaja, joka näyttää esimerkillään uutta suuntaa. Hän tekee jotain toisin kuin muut ja erottuu positiivisesti joukosta.

@kaktuntalli (Instagram)

Luonnonmukaista ja hevosystävällistä arkea kahden hevosen kotipihatossa. Nuoren lämminverisen ja 9-vuotiaan suomenhevosen kanssa harrastetaan kuolaimetta ja mahdollisimman vähin varustein. Insipiroiva ja aktiivinen julkaisija.

@hevosjakoirahierojapiavaltonen (Instagram)

Hevos- ja koirahierojayrittäjän huomioita hevosten ja koirien lihashuollosta, liikkuvuudesta ja biomekaniikasta. Kiinnostava faktapohjainen yhdistelmä vinkkejä, asiakaskokemuksia ja tietoiskuja.

@sporthobune (Instagram)

Kilpaileva esteratsukko, jonka vuotta varjostivat loukkaantumiset. Sairaslomalaisen virikkeellistäminen, liikunnan uudet muodot ja rento yhdessäolo nousivat vuoden mittaan kiinnostaviksi teemoiksi. Positiivinen, analyyttinen ja aktiivinen julkaisija.

@anniinagee (Instagram)

Aikuinen hevoshullu ja kahden hevosen kotipihatto. Avainsanoina maastakäsittely ja kuolaimettomuus. Aktiivinen, analyyttinen ja visuaalinen profiili, jossa seurataan nuoren friisiläisen ja mummohevosen luonnonmukaisempaa arkea.

@punkerosta_atleetiksi (Instagram)

Kahden ylipainoisen hevosen laihdutusprojekti – “Voiko paksuista poneista tulla sporttisia maasta käsin harjoittelulla ja vain silloin tällöin ratsastaen”. Pohdiskeleva ja visuaalinen julkaisija Pohjois-Suomesta.

Project Happy Athlete (Facebook)

Eläintenkouluttaja-yrittäjä Nina Laiho puhuu pehmeämpien arvojen ja kestävämpien koulutusmetodien puolesta. Ninan voi henkilökohtaisten oppituntien lisäksi tavata erilaisissa eläinten hyvinvointia käsittelevissä tapahtumissa ja koulutuksissa.

@project.casper (Instagram)

Aktiivinen shetlanninponiratsukko. Tiukkaa shetlanninponiasiaa ja -keskustelua – pikkuponien arvostuksesta satulavalintojen kautta ylipainon vaaroihin ja ennaltaehkäisyyn. Monipuolinen ja visuaalinen julkaisija.

@fyssariratsastaa (Instagram)

Monipuolisesti kouluttautuneen kehonhuollon ammattilaisen tietoiskuja ja (video)vinkkejä ratsastajille. Mielenkiintoinen yhdistelmä teoriaa ja käytännön harjoituksia. Profiilin nimen mukaisesti fysioterapeutti ratsastaa myös itse.

@dancingwithpadme (Instagram)

“Positiivisin vahvistein kohti rentoutta.” Hevosalan opiskelijan ajatuksia maastakäsittelystä, hevosen mielenmaisemista ja hevosystävällisemmästä ratsastuksesta. Keskiössä yhteistyö ja ystävyys uudelleenkoulutetun hevosen kanssa. Analysoi treenejä ja fiiliksiä perusteellisesti.

@russprinsessat (Instagram)

“Positiivisen vahvisteen kanssa kohti kuolaimettomuutta ja rentoutta.” Vauhdikasta ja monipuolista arkea kahden kotitallissa asuvan russponin kanssa. Aktiivinen ja hyväntuulinen julkaisija.

Vuoden tulokas

Hevosbloggaaja tai somevaikuttaja, joka on vuoden 2019 aikana noussut yleisön tietoisuuteen. Hän tuottaa säännöllisesti laadukasta sisältöä ja on perusteltua odottaa, että hänestä kuullaan vielä tulevaisuuden vaikuttajana.

@mattiratsastaa (Instagram)

38-vuotiaana ensimmäistä kertaa hevosen selkään noussut Matti Airola. Treenikertomuksia ja tunnelmia harrastuksen alkutaipaleelta. Mattiin on voinut törmätä Instagramissa nimimerkillä @isijatyt0t.

@sporttiponi (Instagram)

Hyväntuulinen harrasteratsukko. Kiinnostava yhdistelmä kotitreenejä, kilpailuja ja ratsastajan pohdintoja. Aktiivinen julkaisija ja todellinen vuoden tulokas – Noin 250 julkaisusta yli 200 on tehty vuonna 2019.

@spottedminiatures (Instagram)

Kaksi hurmaavan pilkullista miniatyyrihevosta. Mineistä on moneksi – ajoon, agilityyn, lenkkiseuraksi… Olet saattanut tavata Capon ja Sintun maskotteina markkinoilla tai muissa tapahtumissa.

Hevonen, Opettajani -podcast

Hevosalan ammattilaisen, Coaching with Connection -valmentaja Katariina Alongin podcast “kaikesta siitä viisaudesta, mitä hevoset meille opettavat sekä niistä hevosista, jotka sitä viisasta oppia meille antavat.” Uusi jakso julkaistaan joka perjantai. Podcastin aiheista käydään keskustelua myös Facebookissa.

@hattarakorvat (Instagram)

Viime vuonna tili seurasi parikymppisen harrasteponin monipuolista arkea. Aivan viime metreillä joukkoon liittyi myös nuorempi treeniponi. Visuaalinen profiili ja todellinen vuoden tulokas – ensimmäinen julkaisu on tehty helmikuussa 2019.

@ronjawikman (Instagram)

Nuori ratsastaja, jonka nousi uuden ratsun myötä nopeasti pinnalle loppuvuodesta 2019. Estepainotteinen valmentautuva ratsukko ja aktiivinen videopainotteinen julkaisija.

@valkoinenaskel (Instagram)

Nuori ratsastaja ja kaksi hoito-/vuokrahevosta. Visuaalinen profiili, jossa yhdistyvät ratsastajan omat treenit ja elämykset kilpailevien hoitohevosten taustajoukoissa.

@hymyillenhuomiseen (Instagram)

Monipuolista talliarkea lainahevosen kanssa. Analyyttinen pohdiskelija ja aktiivinen keskustelunaloittaja. Päivän kysymys -mielipidekysymykset tarjoavat päivittäin mielenkiintoisia näkökulmia ja keskustelunaiheita.

@friisinpoppeli (Instagram)

Nuori hevosenomistaja ja suomenhevosratsu. Hyväntuulista ja elämänläheistä harrasteratsukon arkea. Erittäin aktiivinen julkaisija – yli 400 julkaisua vuonna 2019.

@heppaterapiaa (Instagram)

Hevonen kuntouttajana. Kaksi aivoverenvuotoa saanut parikymppinen hevosenomistaja ja suomenhevosratsu. Avointa keskustelua aivovammasta ja sen vaikutuksista arkeen. Erittäin positiivinen ja aktiivinen julkaisija.