Somegaala 2020 – Voittajat & muut palkitut

Somegaala 2020 – Voittajat & muut palkitut

Päivitetty 2.3.

Lauantaina 29.2. Helsingin Messukeskuksessa palkittin GoExpo Horse -messujen yhteydessä vuoden 2019 parhaita hevosbloggaajia ja hevosalan somevaikuttajia.

Playsson.net ja Hevoslehti RIDE! jakoivat palkintoja viidettä kertaa. Palkintoja olivat jakamassa raadin edustajina Hevoslehti RIDE!:n päätoimittaja Maisa Hyttinen sekä aiempina vuosina palkitut ratsastaja-vaikuttajat Arvi Martikainen ja Marie Saarinen. Paikalla oli runsaasti yleisöä ja gaalaa seurattiin myös suorassa lähetyksessä Oho Live TV:n kautta.

Kilpailua sponsoroivat Back On Track SuomiEquestrian StockholmIhonlineMy oWn Saddle ja Maalibaletti.

Yleisöääniä annettiin yli 21 000 kappaletta. Noin 800 poikkeavin keinoin (esimerkiksi äänestyrobotit) annettua ääntä hylättiin ääntentarkastuksessa.

Tulokset

Vuoden paras hevosblogi

 1. Hellä Kanelisilmä
 2. Kavioliitossa 30v
 3. Kaktun talli

“Ehdokkaaksi pääseminen tuntui tietysti hyvältä. Kiva huomata, että ihmisiä kiinnostaa vuosienkin jälkeen lukea mun juttuja, vaikka paljon on muuttunut ja aika pitkä blogi- ja sometaukokin oli Futuran kuoleman jälkeen.” – Kaktu, Kaktun talli.

Vuoden paras hevossome

 1. @heppaterapiaa
 2. @russprinsessat
 3. @pehmonalle

“En uskonut, että voittaisin mitään, niin en osannut jännittää. Sitten kun voitinkin, oli aika uskomaton olo. Kädet vaan tärisi enkä osannut sanoa mitään lavalla. Parasta oli tutustua uusiin ihmisiin ja päästä mukaan tapahtumaan.” – Janina, Heppaterapiaa

Vuoden edelläkävijä

 1. @russprinsessat
 2. @project.casper
 3. @kaktuntalli

“Fiilis gaalan jälkeen oli todellakin epätodellinen. Ensimmäisenä oli pakko päästä istumaan, sillä jalat meinasivat kirjaimellisesti pettää alta. Siinä sitten hengittelin ja yritin käsittää, mitä juuri oli tapahtunut. Olen ikuisesti kiitollinen uskollisille seuraajilleni, jotka jaksavat päivästä toiseen seurata russineitien arkea.” – Sanna, Russprinsessat

Vuoden tulokas

 1. Hevonen, Opettajani
 2. @valkoinenaskel
 3. @mattiratsastaa

“Fiilis oli ennen kaikkea innostunut. Kaikkein isoin anti kilpailusta minulle oli muiden huikeiden tyyppien tapaaminen ja heihin tutustuminen. Mahtavaa, että tällaista järjestetään, eli suuri kiitos gaalan toteuttaneille tahoille sekä sponsoreille, jotka mahdollistavat tällaisia juttuja!” – Matti, Matti ratsastaa

Yleisön suosikki

Yleisön suosikkina palkittiin eniten yleisöääniä saanut ehdokas. Tänä vuonna yleisö sai ehdottaa omia suosikkejaan ehdolle ja yleisön suosikkina palkittu vaikuttaja oli sekä äänestetyin että ehdotetuin ehdokas.

Raadin erityismaininnat

Raati valitsi kolme erikoismaininnan saajaa. Tänä vuonna erikoispalkittiin gaalan nuorin ehdokas sekä kaksi ammattiratsastajaa, jotka tuottavat laadukasta sisältöä, vaikuttavat vastuullisesti ja ovat suomalaisen hevossomen kaipaamia esikuvia.

Kiitos ehdokkaille ja yhteistyökumppaneillemme!